Τα δώρα του προξενείου και οι εθνοσωτήρες της Ροδόπης

Αναστάτωση επικρατεί στη Ροδόπη για τη διαδήλωση που διοργανώνει το μειονοτικό κόμμα DEB την ημέρα του μνημοσύνου του ιδρυτή του μητρικού του κόμματος «Εμπιστοσύνη» (Güven) Σαδίκ Αχμέτ.
Οι φήμες οργιάζουν…θα γίνει το ένα ,θα γίνει το άλλο,θα γίνει το παρατρίτο.
Η Αθήνα και η υπόλοιπη Ελλάδα ξανα ανακαλύπτουν την Θράκη και ασχολούνται με το θέμα της διαδήλωσης…πρώτον γιατί ¨πουλάει” δεύτερον γιατί είναι “παντογνώστες” και τρίτον γιατί προσφέρει ατελείωτη πολιτική εκμετάλλευση.
Διάφοροι εθνοσωτήρες σπεύδουν στη Θράκη για να εκμεταλλευθούν το γεγονός…εντείνοντας μ αυτό το τρόπο την ανησυχία όλων των απλών πολιτών.
Μια πιο λογική ματιά στα γεγονότα αρκεί για να ρίξει φως στο τι γίνεται ακριβώς στη Θράκη και ίσως αποδείξει πως το “πανίσχυρο” Τουρκικό Προξενείο έχει κάνει μια σειρά απο ολέθρια λάθη τα οποία στην ουσία μηδενίζουν τους όποιους σχεδιασμούς του.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά
Της διαδήλωσης ηγούνται εκτός του κόμματος DEB και οι δυο παράτυποι μουφτήδες Ξανθης και Κομοτηνής.
Αυτογκόλ νούμερο ένα.
Κόκκινο πανί για το σύνολο των δυτικών κρατών (για ευνόητους λόγους) η εμπλοκή θρησκευτικών ηγετών και πολιτικής.
Αυτογκολ νούμερο δυο
Το κάλεσμα απευθύνεται αποκλειστικά προς τους Τούρκους της δυτικής Θράκης…αλλά ΄το σύνολο σχεδόν των αιτημάτων της διαδήλωσης αφορά την μειονότητα όπως αυτή περιγράφεται απο τη συνθήκη της Λωζάνης.
Εδώ τι να πούμε; Πρώτον ότι αποκλείει τη συμμετοχή όσων μειονοτικών δεν αισθάνονται Τούρκοι; Δεύτερον πως η Ευρώπη αντιλαμβάνεται πως αμφισβητείται άμεσα η συνθήκη της Λωζάνης της οποίας μικρό μόνο μέρος αφορά τις μειονότητες και την Ελλάδα αλλά το κύριο μέρος αφορά την χάραξη συνόρων περιξ του νεοσύστατου τότε Τουρκικού κράτους και διέπει το καθεστώς των Δαρδανελλίων;
Αυτογκόλ νούμερο τρια
Οσο και να ακούγεται αστείο…μέρος της οργάνωσης της διαδήλωσης ανέλαβε με κάλεσμα του….ο σύλλογος φίλων της Γαλατά Σεράι Ροδόπης.
Σα να λέμε πως ο σύνδεσμος φίλων Παναθηναικού καλεί σε συλλαλητήριο τους οπαδούς του…αλλά σ αυτό πρέπει να μετέχουν(από το κάλεσμα των υπόλοιπων φορέων)και οι συνδεσμίτες του Ολυμπιακού της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οποία ωραία ατμόσφαιρα ε;
Αυτογκολ νούμερο τέσσερα
Αυτό το γκολ πρέπει να μετρηθεί κανονικά από τριπλό ως δεκαπλό γιατί αφορά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Με έκπληξη είδαμε τους παράτυπους μουφτήδες, τον πρόεδρο του DEB ,αντάμα με άλλους διοργανωτές της διαδήλωσης, να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να απαιτήσουν την άμεση έκδοση στην Τουρκία των 8 επιβατών του ελικοπτέρου οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Σενάριο οπερέτας κάκιστης σύνθεσης και απόδοσης…μια που η διαδήλωση της Κυριακής 24 Ιουλίου αυτομάτως μετατρέπεται σε συλλαλητήριο υπέρ του Ερντογαν… από τους οπαδούς του Τούρκου ηγέτη που ζουν στη Θράκη.
Και τίθεται το ερώτημα…οι υπόλοιποι μειονοτικοί…που καλώς ή κακώς κι αυτοί αυτοχαρακτηρίζονται ως Τούρκοι στην καταγωγή…αλλά δεν είναι φίλα προσκείμενοι στον Ερντογαν …αλλά αλλού…θα μετέχουν ή όχι στη διαδήλωση; Παραδείγματος χάρη είδαμε στην τηλεόραση τους οπαδούς των γκρίζων λύκων να αποθεώνουν τους πραξικοπηματίες κατά τις πρώτες ώρες της εκδήλωσης του…ενώ ο Ερντογάν “φωτογραφίζει” ως πρωταίτιο τον Γκιουλέν ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και είναι πρόεδρος του μετριοπαθούς ισλαμικού κόμματος της Τουρκίας.
Δεν ξέρω πόσο θα φτάσει το σκορ των αυτογκολ αν αναφέρω και αλλά παραδείγματα…αλλά το να επιδιώκει μια υπομερίδα της μειονότητας με συγκεκριμένα πιστεύω και κατεύθυνση…πηγαίνοντας κόντρα στην γενική πολιτική της Ε.Ε. αλλά και της δύσης γενικότερα…να εκφράσει και πολύ περισσότερο να αντιπροσωπεύσει το σύνολο της μειονότητας…πρέπει να είναι βούτυρο στο ψωμί των διπλωματών και των πολιτικών…ώστε να αποδομήσουν την όλη προσπάθεια.
Αντ αυτού βλέπουμε διάφορους εθνοσωτήρες της πατρίδας να σπεύδουν και πάλι στην περιοχή…μήπως και εκμεταλλευθούν καμιά αναταραχή ίσως και προβοκάτσια.
Μα ο ρόλος κάθε σοβαρού παράγοντα είναι να προλαβαίνει και να αναλύει τα γεγονότα…όχι να κάθεται και να περιμένει το κακό.
Δυστυχώς η πολιτική του διαχωρισμού πλειονότητας και μειονότητας συνεχίζεται γιατί βολεύει και τους μεν και τους δε. Δεν υπάρχει πιο πρόσφορος τρόπος για συσπείρωση των δυο θρησκευτικών πληθυσμών και άρα για τον απόλυτο έλεγχο τους. Παλιά και επιτυχημένη συνταγή…για να μην πω για συμφωνία κυρίων..με σκοπό την άγρα ψήφων.
Λέμε και πολύ σωστά ,αντιτασσόμενοι στην σκληρή οικονομική πολιτική πως οι άνθρωποι δεν είναι νούμερα, που μπορεί κάποιος να τα διαχειρισθεί κατά το δοκούν για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στην περίπτωση της διαδήλωσης τι έχουμε; μα ακριβώς το ίδιο. Μπαίνει η μειονότητα σ ένα τσουβάλι…και αυτοαναγορευεται σε Ερντογανική και Γαλατασεραική. Επίσης αμφισβητεί τους νόμους του κράτους αλλά και του διεθνούς δικαίου…περί αιτημάτων πολιτικού ασύλου, ταυτοποιεί την πολιτική με την θρησκεία…και διαμαρτύρεται για καταπάτηση ελευθεριών…όταν παραδόξως η ίδια είναι απολύτως ελεύθερη να οργανώσει διαδήλωση με ότι αιτήματα θέλει,στο μέρος και την ώρα που θέλει…όπως ακριβώς κάθε Ελληνας ή ευρωπαίος πολίτης.
Προτού λοιπόν πανικοβληθείτε και την Κυριακή δεν ξεμυτίσετε από τα σπίτια σας, φοβούμενοι τον μπαμπούλα της διαδήλωσης..παρασυρόμενοι από τις φήμες που κυκλοφορούν…απλά σκεφθείτε λογικά. Για κακοσκηνοθετημένο σόου πρόκειται που όμως βολεύει και τις 2 πλευρές και απλά το διαφημίζουν όλοι μήπως και δεν πετύχει.
Ο φόβος, ο πανικός, η άγνοια, η εκμετάλλευση και από τις 2 πλευρές είναι τα κύρια προβλήματα της Ροδόπης μας…εμπλέκεται βέβαια και το χρήμα…και βεβαίως η πολιτική και οι πολιτικοί οι οποίοι κινούν και τα νήματα αναμένοντας να αποκομίσουν οφέλη στις πλάτες των δύο σύνοικων στοιχείων τα οποία κατά βάθος το μόνο που επιθυμούν είναι την οικονομική ευημερία της περιοχής και την ειρηνική διαβίωση.

Δ.Κ.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας