Το ξανθό και το μουστακοφόρο γένος

Οι Τουρκικοί κανόνες εμπλοκής επέβαλαν την κατάρριψη του Ρωσικού αεροπλάνου για υπερπτήση διάρκειας 17 δευτερολέπτων .
Ούτε καν που πρόλαβαν να ενημερωθούν από τους επιτελείς, οι Ερντογάν και Νταβούτογλου, για την εκτόξευση πυραύλων από τα f16…που μάλλον δεν ήταν πύραυλοι αλλά πυρά από τα πολυβόλα των αεροσκαφών.
Αυτό είναι το πρώτο παραμύθι της Χαλιμάς.

Από την άλλη η Ρώσοι έστειλαν ένα παμπάλαιο βομβαρδιστικό…το οποίο σε 1 μήνα θα πήγαινε για ανακύκλωση…να κτυπήσει τους αντικαθεστωτικούς …κόβοντας βόλτες στα Τουρκοσυριακά σύνορα. Περιέργως ούτε ένα Ρωσικό καταδιωκτικό δεν βρισκόταν στην περιοχή για κάλυψη του εναέριου χώρου. Προφανώς οι πιλότοι των καταδιωκτικών κρατήθηκαν στο έδαφος για να μην χάσουν το μάθημα παιξίματος μπαλαλάικας.
Αυτό είναι το δεύτερο παραμύθι του Ρασπούτιν.

Την αλήθεια, η οποία θα αντικαταστήσει τα 2 παραμύθια ίσως αργήσουμε να την μάθουμε… οπότε προς το παρόν ας υιοθετήσουμε μερικές παραδοχές.

1. Καμία σοβαρή στρατιωτική δύναμη δεν επιθυμεί ούτε επιδιώκει εμπλοκή με την Ρωσία μέσα στην καρδιά του χειμώνα.
2. Η Τουρκία διακαώς επιθυμεί να μετατραπεί σε ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου. Λεπτομέρεια που ενδιαφέρει…ο μουσουλμανικός κόσμος δε είναι ενωμένος αλλά αποτελείται από τους Σουνίτες, τους Σιίτες και τους ακραίους ισλαμιστές-τζιχαντιστες.
3. Η οικογένεια Ερντογάν κάνει μπίζνες με τους Τζιχαντιστές μεσολαβώντας να πουληθεί το πετρέλαιο τους στη δύση…με την εύλογη φυσικά προμήθεια.
4. Τα ρωσικά αεροσκάφη…αν και κτυπούν χίλιους δυο στόχους των ανταρτών…δεν κτύπησαν την κύρια πηγή εσόδων τους που είναι οι πετρελαιοπηγές.
5. Καμία σοβαρή στρατιωτική δύναμη δεν επιθυμεί ούτε επιδιώκει γενικευμένη εμπλοκή σε απομακρυσμένη περιοχή όταν ήδη εμπλέκεται σε πολεμική διαμάχη στα σύνορα της. Βλέπε Ρωσία vs Ουκρανία.
6. Η Ρωσία επιθυμεί διακαώς να ξαναποκτήσει ως προς τους μουσουλμάνους, το κύρος που έχασε μετά την πανωλεθρία προ δεκαετιών στο Αφγανιστάν.
7.Ρόλος κλειδί…οι σχέσεις ΗΠΑ ,Ισραήλ, Ρωσίας που αυτή τη στιγμή φαίνεται να ισχυρότερες απ ότι πριν λίγα χρόνια …αφού ξεκαθάρισε ο ενεργειακός χάρτης.
8. Αδύναμος κρίκος η Ε.Ε. που ακολουθώντας αντιστρόφως ανάλογη πολιτική …φαίνεται να ρίχνει γέφυρες προς την Τουρκία.

Συμπέρασμα;
Αναζητείται απο ΗΠΑ , Ισραήλ και Ρωσία…νέα ηγέτιδα δύναμη στην ανατολική μεσόγειο.
Και όσο γίνονται αυτά…ο Τσακαλώτος δηλώνει περήφανος για τα μπράβο που παίρνει από την Μέρκελ…
Ενώ η Ν.Δ. αλληλοσπαράζετε …μεταξύ Μέρκελ και Ομπάμα. Το εθνικό συμφέρον δείχνει εκλογή υποψηφίου μη Μερκελιστή…όμως οι βαρώνοι δείχνουν να έχουν άλλες προτιμήσεις.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας