Δίκαιη συμφωνία με το δήμο

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη θέση του Προέδρου του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας έγινα αποδέκτης έντονων και συνεχών παραπόνων των συναδέλφων μου και μελών του σωματείου μας σε ότι αφορά στα υπέρογκα πρόστιμα που τους επιβάλλονται επειδή το καλοκαίρι λειτουργούν με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των καταστημάτων ή επειδή κάλεσαν στο χώρο τους κάποιο μουσικό συγκρότημα για να πραγματοποιήσουν ένα live.

Έχοντας βιώσει και εγώ ο ίδιος τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και έχοντας γίνει μάρτυρας μίας άτυπης διαμάχης μεταξύ των καταστηματαρχών και της δημαρχίας, αποφάσισα ότι είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι τα συλλογικά προβλήματα απαιτούν συλλογική αντιμετώπιση. Άλλωστε όλες οι μεμονωμένες προσπάθειες μέχρι σήμερα δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εκθέσαμε τα προβλήματά μας και τη δική μας οπτική, διεκδικήσαμε για εμάς τα αυτονόητα για την επιβίωση των επιχειρήσεών μας και οφείλω να αναγνωρίσω ότι βρήκαμε ανοιχτά αυτιά να μας ακούσουν.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτή μας η πρωτοβουλία μας οδήγησε σε μία συμφωνία δίκαιη με το Δήμο. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δέχτηκε να μειώσει το πρόστιμο για παράβαση του κανονισμου μουσικής από τα 500 ευρώ σε 300, άρθηκαν οι περιορισμοί για τα Live και κυρίως έγινε δεκτό ότι να δουλεύουμε μόνο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας με κλειστές πόρτες και παράθυρα τους θερινούς μήνες.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕΠΟΤΟΠΩΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας