Ημερίδα στο ΕΒΕΡ με τον Δρ.Θ.Μεταξά

ΚαταγραφήΠραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 28 Μαρτίου 19.00 το απόγευμα από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ημερίδα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου με ομιλητή τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Θεόδωρο Μεταξά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας, στελέχη αναπτυξιακών συμπράξεων καθώς και υπάλληλοι και σύμβουλοι των δύο Επιμελητηρίων όπου ακούσαν με προσοχή τα θέματα που συζητήθηκαν. Η ημερίδα άνοιξε με τον κ. Μεταξά να αποσαφηνίζει στους παρευρισκόμενους τον ορισμό της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης αναφέροντας παραδείγματα βιώσιμων ευρωπαϊκών πόλεων και ανταγωνιστικών περιφερειών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στη συνέχεια η παρουσίαση του ομιλητή επικεντρώθηκε στο δεύτερο μέρος της ημερίδας που αφορούσε το City Branding/ Place Marketing δηλαδή τη προώθηση μιας πόλης ή μιας περιφέρειας ως τουριστικό προορισμό μέσω των σχεδίων μάρκετινγκ που καταστρώνουν ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες για λογαριασμό των φορέων. Τέλος η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον ομιλητή να κάνει λόγο για τεχνικές και μεθοδολογικά εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι τοπικοί φορείς ώστε η πόλη της Κομοτηνής να αποκτήσει ένα ισχυρό Brand name σε τομείς όπως ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός κα.

Μετά το πέρας της παρουσίασης των τριών ενοτήτων που προαναφέρθηκαν ακολούθησε διάλογος μεταξύ του ομιλητή και του κοινού όπου εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και ακούστηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας