Η υποβαθμισμένη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβούλιου ΑΜΘ πλήττει τους πολίτες.

Η απόλυτη υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου από την διοίκηση και τον πρόεδρό του από την παράταξη Γιαννακίδη, συνεχίζεται. Όχι μόνον δεν εισάγουν κανένα από πολλά καυτά και σοβαρά ζητήματα της Περιφέρειας στο Συμβούλιο με πρωτοβουλία τους, όπως οφείλουν, αλλά αποτρέπουν και την συζήτησή τους, κάνοντας χρήση της πλειοψηφίας που διαθέτουν. Όλα «κάτω από το χαλί» ! Παρά τις συνεχείς πιέσεις και τις προτάσεις μας, μείζονα ζητήματα, όπως οι ΕΟΖ, η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, η ανεργία, η φτώχεια και η δυσκολία επιβίωσης των προνοιακών ιδρυμάτων, τα πολλαπλά κρούσματα από τον ιό του Νείλου, το ψηλό κόστος της θέρμανσης, τα προβλήματα του ίδιου του θεσμού και τη συζητούμενη τροποποίηση του Καλλικράτη, οι παράνομοι μετανάστες, η ρευστότητα, η τουριστική ανάπτυξη, τα αγροτικά θέματα και τόσα άλλα, δεν έρχονται ποτέ προς συζήτηση .
Η παράταξή μας καταψήφισε την προμήθεια οχήματος συνεδριάσεων και επικοινωνιών για την πολιτική προστασία θεωρώντας ότι αποτελεί πολυτέλεια η αγορά του υπό τις οδυνηρές σημερινές οικονομικές συνθήκες, έναντι προϋπολογιζόμενου ποσού 100.000 €. Προτείναμε την διάθεση του σε άμεσες ανάγκες, όπως λ.χ. σε ενίσχυση όλων των προνοιακών ιδρυμάτων της περιφέρειας που μόλις και επιβιώνουν. Διαφωνήσαμε κάθετα για τα περισσότερα από ένα, αόριστα διατυπωμένα, μεγάλου ύψους έργα συντηρήσεων «οδικού δικτύου» στην Περιφέρεια!
Επιμείναμε να συζητηθούν οι καταστροφές στη γεωργία και το βαμβάκι, η παράταξη Γιαννακίδη το καταψήφισε, με ονομαστική ψηφοφορία, γιατί δεν διαπίστωσε κανέναν λόγο για μία τέτοια συζήτηση !!!!
Τελευταία, πέραν των διαλυτικών φαινομένων της παράταξης Γιαννακίδη, παρατηρούμε και μεθοδεύσεις στην λήψη αποφάσεων (τρείς φορές ψηφίσαμε προχθές για ένα θέμα πολίτη) μέχρις ότου η παράταξη Γιαννακίδη να πείσει τους δικούς της να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της !!!
Αποκορύφωμα του κατήφορου είναι το διαστρεβλωτικό δελτίο του πολυτελούς «γραφείου τύπου Γιαννακίδη», (από έτους δηλώσαμε ότι εκφράζει μόνον τον ίδιο και όχι το Π.Σ.). Αποχωρήσαμε, από την συνεδρίαση, δηλώνοντας ρητά ότι διαμαρτυρόμαστε για τη λειτουργία και τις μεθοδεύσεις στις ψηφοφορίες, τις τρείς ψηφοφορίες για το ίδιο ζήτημα και όχι για το αποτέλεσμα (ποιάς αλήθεια από τις τρεις ψηφοφορίες ;), όπως κατασκευασμένα αναφέρουν !
Ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε:
«Η αιρετή περιφέρεια κλήθηκε να προσφέρει στους πολίτες. Επωμίσθηκε το έργο της περιφερειακής ανάπτυξης. Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη αντί γι αυτά ζούμε έναν κατήφορο. Βιώνουμε, εκ των έσω, πλήγματα κατά του κύρους και υποβάθμιση του θεσμού και των οργάνων του. Είναι δυνατόν ο ίδιος νόμος να έχει άλλη εφαρμογή και ερμηνεία, ανάλογα με την περιφερειακή ενότητα; Εδώ αυτό επιβάλλεται με την ψήφο της πλειοψηφίας! Το Περιφερειακό Συμβούλιο υποβαθμίζεται σε όργανο διαχειριστικής μορφής τρεχόντων ζητημάτων, με ευθύνη της διοίκησης Γιαννακίδη, η ανεπάρκεια της οποίας δεν έχει τέλος. Η περιφέρεια κινείται εκτός της κοινωνικής πραγματικότητας. Σπαταλά πόρους που, με πόνο, αφαιρούνται από τους πολίτες, σε κατευθύνσεις που αποτελούν -σήμερα- πολυτέλεια. Λεφτά βρίσκουν όχι όπου επιβάλλεται αλλά όπου επιλέγουν.»

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας